EL NADAL A LA CLASSE DE LA LAVA

Ha estat el nostre primer Nadal com a classe de Lava! Malgrat ha estat un desembre estrany amb les circumstàncies que vivim amb la pandèmia, hem intentat gaudir-ho d la millor manera. En aquesta entrada trobareu un recull de les activitats principals que hem fet durant el Nadal.

Dia 1. Ens trobem un calendari d’advent a l’aula! No sabem com ha arribat allí, no sabem qui ens l’ha deixat. Algunes idees han estat:

Claudia: es el duende

Alexandra: es Papa Noel

Iria: fada

Aarón: los reyes Magos

 Ens trobem una proposta de cohesió de grup. Es tractava d’un joc de ball. Havíem de fer dos cercles circumcèntrics mirant-nos les cares els uns als altres. Quan sonava la música havíem de rodar i rodar. Quan parava la música abraçàvem el company/a que teníem davant.








Dia 2. Aquest dia ens ha tocat la primeta carta. Ens vam trobar una espècie de puzle desfet. Entre tots i de forma cooperativa l’hem fet i Sopresa!! Una foto nostra. 










Dia 3. Ens trobem una idea d’art. Se’ns demana fer un mural amb la tècnica d’esquitx de Pollock!
















Dia 9. Aquest dia, hem trobat a la carta del calendari d’advent una nota amb pistes per trobar coses. En cercar, hem trobat per una banda un conte de Nadal, i per altra banda, un gran mural, pinzells i pintura daurada i platejada. La consigna ha estat, fer una teranyina unida de desitjos. Aquests desitjos, no poden ser regals.










 A més,  hem decorat i ambientat la nostra aula en motiu de Nadal!!

















Dia 10. En aquest dia, el calendari d’advent ens ha proposat fer una postal de felicitació a les nostres famílies. Primer, però, havíem de fer-nos una foto nadalenca, i després decorar la postal. El material estava amagat, l'hem hagut de cercar per tota l'aula. La consigna donada ha estat guardar el secret i no dir-li a les famílies fins que els hi arribi com a sorpresa a casa!

 





 

 Ens hem fet fotos nadalenques per les postals!


 

Dia 13. Al calendari d’advent d’aquest dia se’ns ha proposat escriure la carta als Reis mags. La norma que se’ns ha posat és que no es poden demanar joguines. La classe de la Lava han decidit que volien fer-li arribar al Pare Noel. A la direcció que han proposat: Polo Norte, allà on viu el Pare Noel. Aquí la carta signada per tots/es.






Dia 14. Un dels dies esperats!! Teníem la tasca d’anar a correus a enviar la carta als reis i les postals que ens arribaran a casa per felicitar el Nadal a les nostres famílies.

 

















 



Dia 15. Com era d’esperar no podem deixar cap Nadal sense nadales. Aquest dia, el calendari d’advent ens hem trobat amb una cançó de Nadal!

 







Dia 16. La proposta d’aquest dia ha estat la segona part d’art inspirada en Pollock! En aquest cas, havíem de pintar amb una altra tècnica. En comptes d’esquitxar, havíem de mesclar la pintura amb una mica d’aigua, i agafant-la amb el pinzell la deixàvem caure damunt la cartolina. Aquesta seria la portada per les nostres feinetes. 

 





















Dia 17. Quant hem esperat aquest dia!! A la fi hem pogut anar al cine a veure la pel·lícula de Peter Rabbit!














Dia 20. Aquest dia en obrir la carta ens hem trobat una proposta diferent. Havíem de decorar unes pinyes, no per nosaltres, sinó per regalar als alumnes/es de la classe dels Animals Amorosos! Però, era una sorpresa, així que gairebé tots han pogut guardar el secret. 





 











 Dia 21. Aquest dia ens hem trobat a la carta del calendari, una proposta per fer galetes de Nadal. Quina il·lusió. Ens hem trobat tots els ingredients a una cantonada de la classe, amb la recepta.

Així que, quan ens hem assegurat de tenir-ho tot, ens hem posat mans a la obra! Com ens ha agradat poder amassar, mirar els ingredients que necessitàvem, fer formes...

































 
 


Dia 22. Ha arribat el dia de la festa! Quina il·lusió ens fa poder celebrar-ho tots junts! En primer lloc hem llegit la darrer carta del calendari. Aquí hem trobat la petició de fer un vídeo cantant la cançó de Nadal i després fer festa a l’aula. Així que això hem fet, hem filmat el vídeo, ens hem fet fotos al photocall de l’escola i hem començat la festa!

Hem tingut xocolatada i coca dolça a la classe. A més, també teníem les galetes de Nadal que havíem preparat! Després, li hem fet els regals que havíem preparat a la classe dels Animals Amorosos. Sorprenentment, ells/es també tenien un detall per nosaltres.

La resta del dia, ha estat per jugar, cantar i ballar, tant a l’aula com al pati. Finalment, i abans de anar-nos a casa, hem acudit a un concert fet pels alumnes de primària! 


 



 











Comentaris