DIA DE LA DONA. 8 DE MARÇ

 

El dia de la Dona a l’escola ha tingut un caire que va cap a la igualtat i equitat. Tant homes com dones són important i cal valorar i respectar les seves capacitat.

A la classe hem fet 3 propostes:

 

-          Hem escoltat dos contes de na Encarna de las Heras. Teníem a la nostra disposició i online diferents contes per poder visualitzar durant una setmana.

 

                               

 

Per altra banda, i per trencar amb alguns estereotips que tenim a la nostra societat, hem det dos propostes més:

 

-          Contar el conte de “Elles també poden” i “Ells també poden”. En aquest conte, s’intenta conscienciar que no les noies també juguen a cotxes i els noies també els hi agrada ballar.

 

 


-          Finalment, els hi he anat mostrant diferents imatges de diferents professionals masculinitzades. Tapant la cara, els hi he anat demanat que era... les respostes eren bombero, un policía, un mecánico... La seva sorpresa ha estat grandíssima quan han vist que no es tracta d’homes sinó de dones!!


 







Imatges que vam utilitzar tapant les cares:








Aprofitant que ha sortit el tema dels oficis, hem aprofitat per demanar què volen ser els animals que van en cotxe de grans:

Alexandra: doctora para cuidar, cocinera para hacer comida buena, pintora para pintar el arcoíris, bombera para apagar el fuego

Iría: doctora

Aarón: bombero. Cuando sea grande apagaré el fuego

Nico: policía

Mateo: astronauta

Claudia: bombera para apagar el fuego

Erin: bombera

Alma: doctora

Mar: hacer música. Tocar el piano i jardinera para regar las plantas.

Johan: policía








Comentaris