CONTES, PRIMER TRIMESTRE

Els contes que hem treballat aquest trimestre han estat...

 

Dani no quiere ir al cole

Aquest va ser el primer conte que vam contar per donar resposta al període d’adaptació. És un nen que no vol anar a l’escola, comença dient coses negatives, però després s’assabenta que hi ha moltes altres aspectes positius, com per exemple jugar amb els companys. 

 

 

 

El petit globus vermell

Aquest conte ens ajuda a canviar la mirada i veure com un mateix objecte es pot convertir en diverses coses. Amb aquest conte també hem treballat vocabulari.

 



On és la meva mamá?

Som una classe que ens agraden molt els animals. Amb aquest conte hem treballat l’emparellament entre els animals: mare-fill i vocabulari de la granja. 

 


 

De què fa gust la lluna?

Aquest és i serà un conte essencial a l’aula. L’hem introduït aquest trimestre però el seguirem treballant durant el pròxim. Parlem de la importància d’ajudar-nos, com a grup-classe que som. Parlem de com entre tots podem arribar més lluny, allà on un sol no pot arribar. 

 


 

Qui condueix

Aquest conte ens l’ha deixat na Marga, la tutora de la classe del costat. És un conte del seu fill que ajunta els dos conceptes de la nostra classe: animals i cotxes. Cada animal porta un tipus de cotxe o mitjà de transport. És un conte molt divertit que ens ha servit per treballar vocabulari. 

 


 

La castanyera

La castanyera ha estat el conte per excel·lència de la tardor. Hem après vocabulari i ens ha servit com a nexe amb la cançó de la castanyera. 


 

El gegant del guix

Amb aquest conte hem introduït l’esquema corporal i les parts de la cara. Seguirem treballant-ho al següent trimestre. De moment ens hem centrat en les parts de la cara i el Retrat. 


 

El millor regal del món

Aquest conte ha estat el centre de Nadal. És un conte que evita el consumisme i valora els vertaders regals. Es tracta d’una nena, na Laura,  que no sap que vol demanar-li als reis mags. Davant el dubte, els hi demana que vol EL MILLOR REGALR DEL MÓN. El reis mags no saben quin és el millor regal del món, així que analitzen quin pot ser i descobreixen que a na Laura li agrada molt visitar la seva àvia. Així que els reis mags li porten com a regal la seva àvia i, a més, també li regalen un peluix. Ha estat el fil per fer la dinàmica i escriure la carta conjunta als reis mags. 


 

La carta

Aquest conte el vam introduir després de l’anterior. Ens ha servit per aprendre com escriure una carta. Clar, no ho havíem fet mai i necessitàvem saber-ho per poder escriure-li la carta als reis mags. Les cartes també les hem anat treballant amb el calendari d’advent, ja que cada dia, la Fada de Nadal ens deixava una carteta. Al següent trimestre seguirem treballant-ho, ja que, ells mateixos van proposar escriure cartes entre ells/es. 

 

 


 

El monstre de colors

Amb aquest conte hem introduït les emocions. També les hem treballat amb unes làmines que tenim a l’escola. Les emocions és un altre tema que també seguirem treballant durant el curs.

 

 

 

Comentaris